Nagymágocsi Polgárőr Egyesület

Statisztikai számjele:             18464355 2112 231 06

Számlavezető bank:               Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Bankszámla száma:               57200110-10000094

Működésének kezdete:          1999. 05. 13.

A szervezet besorolása:          közhasznú

Könyvvezetés módja:             Egyszeres könyvvitel, naplófőkönyv

Az egyesületet a Csongrád Megyei Bíróság 1999. május 13-án kelt Pk.60.039/1999/8. számú végzésével 1506. sorszám alatt nyilvántartásban vette.

Az egyesület képviselője, elnöke Párkány György 6622 Nagymágocs, Mátyás Király u. 103. szám alatti lakos.

A Csongrád Megyei Bíróság Pk.60.039/1999/8. számú végzésével 2006. szeptember 1-jén jegyezte be az új képviselő személyét, amely 2006. szeptember 22-én jogerőre emelkedett.

Az egyesületet a bíróság 1999. május 13-al közhasznú szervezetként jegyezte be.

Az egyesületnek induló vagyona nem volt.

Az egyesület működési köre az alapszabályban meghatározottak szerint, bűnmegelőzési céllal létrehozott önvédelmi szervezet, célja a közrend és közbiztonság, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok végrehajtása. Ennek érdekében együttműködik a lakossággal és az önkormányzattal, valamint a rendőri, rendészeti szervezetekkel. Állandó munkakapcsolatban állnak a körzeti megbízottakkal és a Nagymágocsi Rendőrőrs vezetőjével, tevékenységük hatékonyabb elősegítése érdekében.

Az egyesület tagjainak száma: 31 fő.

Legfőbb szerve az elnökség, amelynek kizárólagos hatásköre van.

Tisztségviselők:          Párkány György         elnök

Török Ferenc              titkár

Patkós Zsuzsanna       Gazdasági vezető

Az egyesület tevékenységét 3 fős Ellenőrző Bizottság felügyeli, amelynek

Elnöke:           Marton Géza ,

Tagjai:             Bodnár István és

Surinya János

A fenntartáshoz és működéshez szükséges pénzeszközöket az Önkormányzat és más gazdálkodó szervezetek támogatásából, pályázatokból és tagdíjakból fedezik.

A pénzügyi gazdálkodás tervezett bevételeiről és kiadásairól minden évben költségvetés és a tényleges pénzügyi eredményről egyszerűsített éves beszámoló készül, amelynek része a mérleg és az eredmény kimutatás, valamint a közhasznúsági jelentés.

Működési költségei az állandó használatra és üzemben tartásra kapott Lada Niva személygépkocsi fenntartásából, üzemanyagköltségéből, számlavezetési, nyomtatvány és postaköltségekből tevődtek össze.

A Polgárőr Egyesület Nagymágocs Nagyközség területén, a lakosság érdekében és bűnmegelőzési céllal végzett tevékenységét szolgálati naplóban rögzíti. Szakmai tevékenysége során együttműködik a rendőrséggel, a környező települések polgárőr egyesületeivel, valamint a Megyei Polgárőr Szövetséggel. A polgárőrökkel együttműködik a lakosság is, jelentős számban kap az egyesület magánszemélyektől bejelentéseket, figyelemfelhívást, információt.

Az egyesület működésétől kezdve tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek, és a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

A pénzügyi helyzet alakulása 2014-ben

2014. évi nyitó egyenleg:                                                              1.178.376,-

Ebből: Bankszámlán:                                              957.946,-

Pénztárban:                                                    20.430 ,-

Lekötve:                                                        200.000,-

2014. évi bevételek:                                                                          738.435-

Polgármesteri Hivatal                                              115,000-

Személyi jövelemeadó 1%-a                                     37,850-

Famer Kft támogatása                                             120.000,-

Csm-i Polgárőr Szövetség pályázata:                     420.000,-

Magyar Postától kapott támogatás                          45.000

Kamatbevétel                                                                  585,-

2014. évi kiadások, költségek                                                        1.017.473,-

Működési költség                                                     100.770,-

Formaruha                                                               292.011,-

Üzemanyag                                                                 48.244,-

Biztosítások                                                                 38.642,-

Bankköltség                                                                24.237,-

Nyomtatvány, postaköltség                                      31.859,-

Telefon költsége                                                       113.398,-

Számviteli szolg ktge                                                 36.000,-

Hatósági díjak, tagdíjak                                            13.100,-

Egyéb költség                                                            115.768,-

Kisösszegű beruházás                                              203.444,-

2014. évi záró egyenleg                                                                    899.338,-

Ebből: Bankszámlán:                                              696.473,-

Pénztárban:                                                     2.865,-

Lekötve:                                                        200.000,-

A pénzügyi gazdálkodás 2014. évi eredményének (maradvány) levezetése:

2014. évi bevételek és kiadások különbözete (tárgyévi eredmény):

-279.038,-

2014. évi maradvány összesen:

899.338,-

Az egyesület vagyoni helyzetének bemutatása

Az egyesület továbbra is térítésmentesen használta a Lada Niva személygépkocsit, amelyet a Csongrád Megyei Szövetségtől kapott, és a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság tulajdona, az egyesület neve bekerült a gépkocsi a forgalmi engedélyébe mint üzemben tartó.  A gépkocsik üzemeltetésének és fenntartásának költségei az egyesületet terhelik.

Az egyesület vagyona a pénzkészletből áll.

Pénzkészlet a mérlegben 2014. december 31-én:                 899.338.-Ft.

Kapott támogatások bemutatása

-          a Nagymágocsi Polgármesteri Hivataltól 115.000,- Ft-ot kaptak, amelyet működési költségre használtak fel és elszámoltak az Önkormányzat felé

-          a Farmer Kft-től 120.000 Ft támogatást kaptak, amelyet működési költségre használtak fel

-          a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség pályázatán 420.000 Ft-ot nyertek, amelyet működési, és formaruha vásárlásra használtak fel

-          A személyi jövedelemadó 1 %-ából 2014-ban 37.850.- forintot kapott az egyesület, amelynek kiutalásáról 2014-ben intézkedtek. A felajánlás a 10 fő rendelkező nyilatkozatának megfelelő személyi jövedelemadóból származik.

-          A Magyar Postától 45.000,- forint érkezett.

Közhasznú szakmai tevékenység bemutatása

Az egyesület 2014-ben is az alapszabályban meghatározott közhasznú tevékenységét végezte a közbiztonság, a bűnmegelőzés és a vagyonmegőrzés területén.

A szolgálatot teljesítő polgárőrök a közösség érdekében kifejtett munkájukat társadalmi munkában térítés nélkül teljesítik.

Az egyesület a működéssel kapcsolatos tevékenységét szolgálati naplóban vezeti.

Polgárőreik 2014-ben összesen 2342 óra szolgálatot teljesítettek, a rendőrökkel közösen pedig 1532 órát.

Sajnos ebben az évben is voltak tűzesetek, a helyszín biztosításával igyekeztek segíteni a tűzoltók munkáját.

A helyi Horgász Egyesülettel kötött megállapodás keretében segítettek ellenőrizni a horgászengedélyeket, illetve a fogásokat. Több alkalommal leplezett le polgárőr orvhorgászokat.

Az év során néhányszor vett részt polgárőr baleseti helyszín biztosításában is.

Részt vettek a falunapi rendezvények szervezésében és lebonyolításában, valamint más közösségi rendezvények biztosításában, tűzijáték, augusztus 20-i ünnepségek, stb.

Rendszeresen ellenőrizték a temetőket, nagyobb temetések alkalmával irányították a parkolást. Szertartások alatt valamint a ,,Halottak Napja” idején őrizték a parkoló gépkocsikat, és az értékeket.

Folyamatosan figyelték a nagymágocsi vállalkozók telephelyeit, az önkormányzat intézményeit, az összes középületet, iskolákat, óvodát és a hivatal épületét.

Engedély nélküli közterületen történő árusítás esetén többször is értesíteniük kellett a rendőrséget.

A lakosok rendszeresen megkeresték a polgárőröket, ha gyanús személyeket láttak házalni, vagy olyan idegeneket, akik lassan közlekedtek az utcákon, mintha megfigyelnék az ottani házakat. Ezáltal sikerült a visszaszorítani a besurranásos tolvajlásokat, mert minden bejelentéskor a rendőrséggel vagy csak polgárőrökkel, de megjelentek a helyszínen.

A rendőrséggel együttműködve sikerült csökkenteni a köztéri rongálásokat, a besurranásos tolvajlási hullámot valamelyest visszaszorítani az előző évhez képest.

Ebben az évben is folyamatosan járőröztek polgárőreik hétvégenként a község területén lévő szórakozóhelyeken és a határban is. Ennek a tevékenységnek a bűnmegelőzés területén nagyon komoly társadalmi szerepe van.

Az egyesület politikai pártoktól független, tevékenysége során nem támogat és nem is fogad támogatásokat politikai szervezetektől.

Az egyesület éves beszámolóját és közhasznú jelentését Blaskó Zsuzsanna mérlegképes könyvelő készítette, PM-regisztrációs száma: 179863.

Nagymágocs 2015. március 13.

Párkány György

az egyesület elnöke

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 24
Heti: 134
Havi: 896
Össz.: 113 884

Látogatottság növelés
Oldal: 2014-es év közhasznúsági jelentés
Nagymágocsi Polgárőr Egyesület - © 2008 - 2024 - polgarorsegnagymagocs.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap